Verstand zit in je hoofd
Intuïtie in het hart
Intelligentie combineert beide.

Ik creëer mogelijkheden, daar waar anderen belemmeringen zien

Als groei facilitator zorg ik ervoor dat de juiste voorwaarden aanwezig zijn, zodat de organisatie waarin jij werkt, naar behoren groeit. Ik help medewerkers om situaties vanuit een ander perspectief te bekijken en zorg voor nieuwe inzichten, die kunnen helpen om problemen vanuit een oplossingsgerichte visie te benaderen.

Verandering is onvermijdelijk binnen organisaties. Overal waar mensen samenwerken, is er sprake van verandering. Dit is positief, omdat verandering bijdraagt aan groei. Echter kan dit soms oncomfortabel aanvoelen. Door samen een eerlijk gesprek aan te gaan, kunnen wij er samen achter komen wat bij jou past. Dit geeft ruimte voor mij, om de medewerkers in de persoonlijke kracht te kunnen zetten.

In bijna alle gevallen is het hogere management verantwoordelijk voor het in gang zetten van verandering. Vervolgens zijn de werknemers verantwoordelijk voor de uitvoering van deze veranderingen. Dit is een taak die niet altijd even gemakkelijk is. Ik ondersteun in het doorvoeren van verandertrajecten en faciliteer in de uitvoering, waar ik medewerkers en managers meeneem in de persoonlijke ontwikkeling. Dit doe ik door middel van op maat gemaakte trajecten die zich uiten in consulting, coaching en begeleiding. Verantwoordelijkheid voor verandering staat hierin centraal.

"Je verdient de vrijheid om te kiezen voor hetgeen waarin je gelooft"


Het is mijn missie om jou de handvatten te bieden, om vrijheid voor jezelf te creëren. Het is daarbij belangrijk dat je de ruimte krijgt om initiatief te tonen op de werkvloer en dat de ideeën die je aandraagt ook daadwerkelijk worden gehoord en uitgevoerd. Dit resulteert in een gevoel van zichtbaarheid. Ook jij mag binnen de organisatie je stem laten horen.

 

‘Je mag als persoon en als werknemer, de plek innemen die je waard bent’

‘H​et creëren van nieuwe mogelijkheden, is veel effectiever dan zoeken naar het enige juiste antwoord’

Mijn naam is Farida Hensen en ik werk als groei facilitator. Ik ben ruim vijftien jaar werkzaam geweest binnen diverse Nederlandse gemeenten, waar ik mensen met passie en energie heb helpen ontdekken op welke gebieden ze professioneel kunnen groeien. Ik heb in deze tijd geleerd dat er binnen een organisatie moet worden gestreefd naar de optimale omstandigheden voor groei, voor alle werknemers. Dit is echter niet altijd vanzelfsprekend. Inmiddels ben ik twee jaar actief aan het ondernemen en gebruik ik deze ervaring om organisaties naar het volgende niveau te brengen.